Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minutenHoofdgerecht

Voedingswaarde:

Energie: 625 kcal
Eiwit: 16 gr.
Vet: 31 gr.
Koolhydraten: 63 gr.

Ingrediënten:

1 kg vastkokende aardappels
2 eetlepels zonnenbloemolie
2 uien
– gesnipperd
400 gr. gesneden sperziebonen
1/2 pak tuinerwten
1 bakje boemboe groene curry
1 blik kokosmelk
4 eieren

Materiaal:


bron: allerhande kaartje
TIP:

Bestrooi de curry met wat grof gesneden koriander.

Not Rated Yet

Bereiding:

1.
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes van 2cm
en kook ze in 8 min. in water en zout.

2.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui in 1 min.
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen.
Voeg de sperziebonen en erwten toen en bak 2 min. mee.
Doe de boemboe erbij en bak 1 min. mee.
Voer de kokosmelk toen en breng aan de kook.
Giet de aardappelen af en leg in de Curry.
Kook de groentecurry op laag vuur in 20 min. gaar.

3.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard.
Laat ze schrikken, pel ze en halveer.
Schep de curry in 4 kommen en leg de eieren erop.
Lekker met maanbrood.


Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.