Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Wachttijd: 15 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 975 kcal
Eiwit: 44 gr.
Vet: 60 gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: 60 gr.

Ingrediënten:

350g citroenmayonaise
100g kappertjes, uitgelekt
25g bieslook, fijngesneden
400 g kabeljauw, blokjes van 3cm
1 bloemkool, in roosjes
150 g jong belegen kaas, geraspt
1.5 liter frituurolie
250 g bloem
1 el kruidenmix vis
1 ei, losgeklopt
500 ml halfvolle melk
5 ml bier

Materiaal:

frituurpan
ovenschaal ca. 20 x 30 cm
keukenthermometer

Kib­be­ling met bloem­kool
bron: ah.nl
TIP:

Citroenmayonaise is ook lekker bij Belgische frites.

Faliens aanpassingen:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de citroenmayonaise met kappertjes en helft van de bieslook.
Dep de kabeljauw droog met keukenpapier
en bestrooi met peper en zout.

Kook de bloemkool in een ruime pan met water en zout 4 min.
Giet af en laat uit­lekken.
Doe in de ovenschaal en bestrooi met peper,
de rest van de bieslook en de kaas.
Zet ca. 15 min. in de oven.

Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 °C.
Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer.
Doe ondertussen de bloem in een kom en voeg de viskruiden,
het ei, de melk en het bier toe.
Klop met een garde tot een glad beslag.
Haal de vis door het beslag en frituur in 3 porties
in 5 min. goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer de kibbeling met de citroenmayonaise en de bloemkool.

 


Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.