Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 600 kcal
Eiwit: 38 gr.
Vet: 18 gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: 72 gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg.

Ingrediënten:

4 personen:
300 gr witte rijst
500 gr kipfilet
4 eetlepels olie
450 gr sperziebonen
2 uien
– in smalle partjes
2 theelepels kerriepoeder
125 ml crème fraîche
3 eetlepels rozijnen


1 persoon:
75 gr witte rijst
125 gr kipfilet
1 eetlepels olie
112 gr sperziebonen
0.5 ui
– in smalle partjes
1 theelepels kerriepoeder
40 ml crème fraîche
1 eetlepel rozijnen

Materiaal:


– bron: ah.nl
Tip:

Pittigheid:

Falien made it:

Falien’s aanpassingen:

– 2 uien
(allergie)

– 125 ml crème fraîche
+ Campina kookroom light

– 3 eetlepels rozijnen
( geen fan van rozijnen )

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen
op de verpakking.
Bestrooi de kipfilet met peper en zout.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de
kipfilet in ca. 12 min. bruin en gaar.
Kook de sperziebonen in weinig water
met zout in ca. 6 min. beetgaar.
Verhit de resterende 2 el olie in een hapjespan
en fruit de ui 1 min.
Voeg het kerriepoeder toe en bak 1 min.
Schep er de rijst, de crème fraîche en
de rozijnen door en verwarm nog 1-2 min.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep de kerrierijst op 4 borden en
leg er de kipfilet bij.
Serveer met de sperziebonen.

 

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.