Algemene gegevens:

Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 45 minuten
Wachttijd: 40 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 625 kcal
Eiwit: 32 gr.
Vet: 33 gr.
– waarvan verzadigd: 17 gr.
Koolhydraten: 47 gr.
Vezels: 5 gr.
Natrium: 960 mg.

Ingrediënten:

2 tenen knoflook
2 uien
250 gr winterpeen
4 stengels bleekselderij
100 gr parmazaanse kaas
75 gr boter
80 gr tomatenblokjes
50 gr bloem
700 ml halfvolle melk
1 eetlepel oregano
4 braadworsten
250 gr lasagna bladen

Materiaal:

Ovenschaal

Ita­li­aans-Ame­ri­kaan­se la­sag­ne
– bron: ah.nl
TIP:

Je kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden,
maar zet ‘m nog niet in de oven:
doe dat pas de dag zelf.
Bewaar afgedekt in de koelkast.

AirFryer:

Actifry:

Halogeen oven:

 

Faliens aanpassingen:

–  2 tenen knoflook
+ knoflook poeder

–  2 uien
+ ui poeder ( vanwege allergie )

–  4 stengels bleekselderij
:  vind dat gewoon echt niet lekker

–  80 gr tomatenblokjes
+ tomatenpuree ( vind dat veel lekkerder dan blokjes )

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
Schil en snijd de peen in dunne plakjes en de
bleekselderij in boogjes.
Rasp de kaas.

Verhit voor de groentesaus ?
van de boter in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 3 min.
Voeg de peen en bleekselderij toe en bak 5 min. mee.
Voeg de tomatenblokjes en peper en zout naar smaak toe.
Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min.
koken met de deksel op de pan.
Roer regelmatig.

Verhit ondertussen voor de bechamelsaus de rest
van de boter in een pan.
Voeg de bloem toe en laat al roerend in 5 min. garen.
Voeg de melk toe als de bloem bruin begint te worden.
Breng aan de kook en laat 10 min. koken.
Roer regelmatig.
Breng op smaak met peper en zout.

Verwijder het vel van de worst en meng het
vlees met de oregano.
Vorm balletjes ter grootte van een knikker.
Bak de balletjes in een koekenpan zonder olie
of boter in 5 min. gaar.
Schep een laag groentesaus in de ovenschaal.
Bedek met een deel van de lasagne bladen en schep
er een laag groentesaus op.
Bedek met de helft van de gehaktballetjes,
béchamelsaus en kaas.
Bedek met de rest van lasagnebladen, saus,
bladen, balletjes, béchamel en kaas.
Bak in 35-40 min. in de oven goudbruin en gaar.


Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.