Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minutenHoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 460 kcal
Eiwit: 20 gr.
Vet: 25 gr.
– waarvan verzadigd: 7 gr.
Koolhydraten: 42 gr.

Ingrediënten:

2 eetlepels zonnenbloem- of
wokolie
1 ui, in parten
1 teentje knoflook, gehakt
2 rode pepers, zonder zaadjes,
in stukjes
2 eetlepels curry pasta
50 ml kruiden bouillon
1 groene en rode paprika, zonder
zaadjes, in repen
1/2 bloemkool, in roosjes
250 gr broccoli, in roosjes
250 ml griekse yoghurt
4 eieren, hardgekookt
2 eetlepels bladselderij of
peterselie naanbrood

Materiaal:


bron: Plus: Boodschappen boekje
nummer 11 | November 2012
boodschappen.nl
TIP:

1.
Varieer met de groente en kies een voor sugarsnaps,
winterwortel, mais of courgette.2.
Vervang de curry pasta door 1 eetlepel pittige kerriepoeder.

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

1.
Verhit de olie en bak hierin de ui, knoflook en rode peper 2 min.
Schep de curry pasta erdoor en bak nog 2 minuten.
Giet de bouillon erbij en voeg de paprika, bloemkool en
broccoli toe.
Stoof zachtjes 10 minuten.
Roer de yoghurt erdoor en verwarm zonder te koken.
Serveer het gerecht met de gehalveerde eieren erop en strooi
er bladselderij of peterselie over.
Serveer het naanbrood erbij.

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.