Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: – minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 710 kcal
Eiwit: 24 gr.
Vet: 25 gr.
– waarvan verzadigd: 9 gr.
Koolhydraten: 91 gr.
Vezels: 9 gr.
Natrium: 885 mg.

Ingrediënten:

300gr witte rijst
400gr sperziebonen
1 ui
1 rode paprika
2 eetlepel zonnebloemolie
275gr half-om gehakt
130gr gehaktdagschotelmix
– voor sperziebonen
400ml kraanwater
300gr maiskorrels

Materiaal:

Ge­hakt-sa­té­scho­tel met sper­zie­bo­nen
– bron: ah.nl
TIP:

AirFryer:


Actifry:


Halogeen oven:

 

Faliens aanpassingen:

–  1 ui
( vanwege allergie )

–  1 rode paprika
( vind ze gewoon echt niet lekker )

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen
en breek ze in stukjes.
Kook ze in ca. 5 min. beetgaar.
Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes.
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui.
Voeg het gehakt toe en bak rul.
Bak de paprika ca. 1 min. mee.
Maak de mix aan met het koude water en voeg toe aan gehaktmengsel.
Breng het mengsel onder af en toe roeren aan de kook.
Laat de maïs uitlekken.
Voeg de sperziebonen en maïs toe aan het gehaktmengsel
en laat ca. 2 min. doorkoken.
Serveer met rijst.


Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.