Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Vooraf te bereidenBijgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 590 kcal
Eiwit: 32 gr.
Vet: 46 gr.
Koolhydraten: 12 gr.

Ingrediënten:

500 g gehakt
6 el paneermeel
1 ei, losgeklopt
2 el grove Zaanse mosterd
100 g oude kaas, geraspt
50 g boter

Materiaal:


bron: ah.nl
TIP:

U kunt de gehaktballen 1 dag van tevoren bereiden.
Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.
Eet ze koud of verwarm ze in ca. 10 min. op laag vuur.
Keer regelmatig.

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

1.
Doe het gehakt in een kom en voeg 2 el paneermeel, het ei,
de mosterd, de kaas en peper en zout naar smaak toe.
Kneed goed door.
Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm er
met vochtige handen gladde ballen van.
Rol deze door de rest van het paneermeel.

2.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de gehaktballen
op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin.
Laat de ballen op laag vuur in 20 min. gaar worden.
Keer regelmatig.
Lekker met aardappelen met maiskolfjes en sperziebonen.


Print This Post Print This Post
Category: Bijgerecht, Gehakt, Vlees
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.