Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 320 kcal
Koolhydraten: 8 gr.
– waarvan suikers: – gr.
Natrium: – mg.
Eiwit: 20 gr.
Vet: 23 gr.
– waarvan verzadigd: 10 gr.
Vezels: 1 gr.

Materiaal:

Ingrediënten:

4 personen:
1 sneetje witbrood
– zonder korst
50 ml. halfvolle melk
400 gr. gehakt
– half-om-half
1 ei
1 ui
– geraspt
1 mespunt
nootmuskaat
1 theelepel zout
4 eetlepel paneermeel
25 gr. boter

Ingrediënten:

1 persoon:
1/4 sneetje witbrood
– zonder korst
20 ml. halfvolle melk
100 gr. gehakt
– half-om-half
1 ei
1/4 ui
– geraspt
0.5 mespunt
nootmuskaat
0.5 theelepel zout
2 eetlepels paneermeel
10 gr. boter

– bron: ah.nl
Tip:

Wil je liever wat zachtere gehaktballen?
Voeg dan, nadat je de ballen rondom bruin hebt
gebakken, een scheut water toe, leg een deksel
op de pan en laat rustig gaar worden.

Pittigheid:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Snijd de korstjes van het brood en leg in een diep bord.
Schenk de melk erover en laat 2 min. weken.
Doe het gehakt in een kom, breek het ei
erboven en kneed door elkaar.
Knijp het brood uit en meng met de geraspte ui, het zout,
de nootmuskaat en peper door het gehakt en kneed door.

Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm met licht vochtige
handen mooi ronde ballen van het gehakt.
Doe het paneermeel in een diep bord en rol de
gehaktballen erdoor totdat ze helemaal bedekt zijn.

Smelt de boter in de koekenpan en laat uitbruisen.
Bak de ballen op hoog vuur rondom goudbruin.
Keer voorzichtig. Draai het vuur lager.
Laat de gehaktballen in ca. 25 min. gaar worden,
keer regelmatig.

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>