Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Bijgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 460 kcal
Eiwit: 25 gr.
Vet: 31 gr.
– waarvan verzadigd: 19 gr.
Koolhydraten: – gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg.

Ingrediënten:

4 personen:
1 sneetje witbrood
– zonder korst
50 ml. halfvolle melk
400 gr. gehakt half-om-half
1 ei
1 ui
– geraspt
1 mespunt nootmuskaat
1 theelepel zout
4 eetlepel paneermeel
25 gr. boter


1 persoon:
1/4 sneetje witbrood
– zonder korst
20 ml. halfvolle melk
100 gr. gehakt half-om-half
1 ei
1/4 ui
– geraspt
0.5 mespunt nootmuskaat
0.5 theelepel zout
2 eetlepels paneermeel
10 gr. boter

Materiaal:


– bron: ah.nl –
(bestaat niet meer op allerhande)
Tip:

Pittigheid:

Niet pittig

Falien made it ?:

Falien’s aanpassingen:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Week het brood 2 min. in de melk.
Doe het gehakt in een kom en voeg het ei toe.
Knijp het brood licht uit en voeg toe aan het gehakt.
Voeg de ui, nootmuskaat en het zout toe.
Breng op smaak met peper

Kneed het gehakt totdat alle ingrediënten er
gelijkmatig doorheen zijn gemengd.
Verdeel in 4 porties en vorm er met
vochtige handen gladde ballen van.

Doe het paneermeel in een diep bord en
rol de ballen er 1 voor 1 door.

Verhit de boter in een pan en braad de ballen aan.
Bak op laag vuur in 25 min. gaar.
Keer regelmatig.
Draai het vuur de laatste 3 min. iets hoger
voor een knapperig korstje

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.