Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minutenHoofdgerecht

Voedingswaarde:

Energie: 558 kcal
Eiwit: 30 gr.
Vet: 26 gr.
Koolhydraten: 51 gr.

Ingrediënten:

5 eetlepels zonnebloemolie
700 g aardappelschijfjes
2 teentjes knoflook
375 g kipfilet
3 sneetjes witbrood, oud
30 g verse peterselie
1 bloemkool, in roosjes
2 eetlepels tapenade
– zongedroogde tomaten
– pomodori secchie

Materiaal:

keukenmachine
grillpan


bron: ah.nl
TIP:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

1.
2 el olie verhitten in ruime koekenpan.
Hierin aardappeltjes in ca. 15 min. rondom bruin en gaar bakken.
Knoflook pellen en persen.
Kip in 12 lange repen snijden en in kom mengen met 1 el olie, wat zout, wat peper en 3/4 van knoflook.
Korstjes van boterhammen snijden.
Brood met hand of in keukenmachine verkruimelen.
Peterselie fijnsnijden.
In grote pan met ruim kokend water en wat zout bloemkool in ca. 8 min. gaarkoken.
Repen kip in hete grillpan om en om in ca. 6 min. gaargrillen.
Rest olie in koekenpan verhitten en hierin broodkruim en rest knoflook goudbruin bakken.
Van het vuur af mengen met helft peterselie en naar smaak zout en peper.
Gebakken aardappeltjes mengen met rest peterselie en over 4 borden verdelen.
Gegrilde kip ernaast leggen met lepeltje tapenade erop.
Bloemkool bestrooien met krokant broodkruim en er apart bij geven


Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.