Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minutenOntbijt

Voedingswaarde:

Energie: 295 kcal
Eiwit: 18 gr.
Vet: 15 gr.
Koolhydraten: 21 gr.

Ingrediënten:

4 meergranenbollen donker
100 g rauwe ham
4 eieren
4 el volle melk
25 g boter
40 g rucola (sla)
Materiaal:


bron: ah.nl
TIP:

Voor een extra romig accent kunt u de laatste 2 el melk die u
aan het gestolde ei toevoegt vervangen door 1 el crème fraîche

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

1.
Snijd de meergranenbollen open.
Leg ze met de snijkant naar beneden in een hete koekenpan zonder
olie of boter en rooster ze knapperig.
Leg ze open op een bord en verdeel de ham erover.

2.
Klop de eieren los met de helft van de melk.
Verhit de boter op laag vuur in de koekenpan, voeg het ei toe en
roer rustig met een houten lepel tot het ei net gestold is.
Neem de pan van het vuur en roer de rest van de melk erdoor.
Verdeel het ei over de bollen en bestrooi met peper en zout naar smaak.
Garneer met de rucola.

 

Print This Post Print This Post
Category: Brood, Ontbijt, Snel, Vlees
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.