Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Wachttijd: – minuten

Bijgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 160 kcal
Eiwit: 1 gr.
Vet: 15 gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: 4 gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg.

Ingrediënten:

12.5gr verse bieslook
75gr gezouten boter
– op kamer temperatuur
1 bos worteltjes

Materiaal:

plasticfolie

Bos­peen met bies­look­bo­ter
– bron: ah.nl
TIP:

Lekker bij gestoomde witte vis.

AirFryer:


Actifry:


Halogeen oven:

Faliens aanpassingen:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Bieslook fijnsnijden of boven kommetje fijn knippen.
Boter erdoor roeren en in koelkast weer wat laten opstijven.
Loof tot op 2 cm van bovenkant bospeen afsnijden,
dunne worteltje aan onderkant verwijderen.
Bospeen bij loof vasthouden, schrappen en wassen
of bospeen onder stromend water stevig afborstelen.
In wijde (hapjes)pan worteltjes met weinig water en
mespunt zout aan de kook brengen en afgedekt in 10-15 min.
beetgaar koken (kookvocht is dan vrijwel verdampt).
Pan met worteltjes tussentijds enkele malen omschudden.
Bieslook boter uit koelkast nemen.
Eventueel resterend kookvocht afgieten en worteltjes in
warme schaal overdoen.
Boter in gedeelten op worteltjes scheppen en laten smelten.


Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.