Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minutenHoofdgerecht

 

Voedingswaarde:

Energie: 465 kcal
Eiwit: 29 gr.
Vet: 16 gr.
Koolhydraten: 51 gr.

Ingrediënten:

4 eetlepel olijfolie
1 duopak krieltjes
1 bloemkool
– in kleine roosjes
2 schaaltjes runder tartaar
1 zakje kerriesaus
250 ml halfvolle melk
1 blikje ananasstukjes

Materiaal:


bron: ah.nl
TIP:

Vervang de mix voor kerriesaus door mix voor kaassaus of
witte saus.

Bereiding:

1.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 10 min. goudbruin en gaar.
Kook de bloemkool in 8 min. beetgaar.
Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de tartaartjes in 8 min. goudbruin en net gaar.

2.
Doe de sausmix met de melk in een steelpan en breng al roerend aan de kook.
Voeg de ananasstukjes toe en laat 1-2 min. zachtjes doorkoken.

3.
Verdeel de krieltjes met de tartaartjes en bloemkool over 4 borden.
Schep de kerriesaus over de bloemkool.


Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
One Response
  1. Falien schreef:

    Heb vandaag dit recept geprobeerd.
    Heb op de tartaar 4 seizoene peper en zout gedaan.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.