Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 15
Vegetarisch
Goed vooraf te bereidenBijgerecht

Voedingswaarde:

Energie: 315 kcal
Eiwit: 7 gr.
Vet: 9 gr.
Koolhydraten: 51 gr.

Ingrediënten:

1 kg aardappelen
– kruimig
600 gr. winterpeen
– in dunne plakken
2 uien
– in ringen
100 ml. halfvolle melk
1 eetlepel gedroogde dragon
4 eetlepel paneermeel
40 gr. boter

Materiaal:

Ovenschaal 20×20
– ingevet
Puree stamper


bron: ah.nl
TIP:

U kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden.
Bewaar afgedekt in de koelkast.
Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 180 °C.


Bereiding:

1.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de aardappelen.
Snijd ze in stukken.
Kook ze samen met de peen en ui in water met zout in 20 min. gaar.
Giet af.
Verwarm de melk in een steelpan, voeg samen met de dragon toe aan de aardappelen, peen en ui en stamp tot een grove puree.
Breng op smaak met peper en zout.

2.
Schep in de ingevette ovenschaal, bestrooi met paneermeel en verdeel de boter erover.
Bak in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
Lekker met kibbeling.


Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
One Response
  1. falien schreef:

    Deze heb ik vandaag gemaak, was lekker. En voor herhaling vatbaar.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.