Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: – minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 565 kcal
Eiwit: 31 gr.
Vet: 24 gr.
– waarvan verzadigd: 4 gr.
Koolhydraten: 50 gr.
Vezels: 10 gr.
Natrium: 1.795 mg.

Ingrediënten:

300 gr kipfilet
3 eetlepel zonnebloemolie
1 bloemkool
400 ml tikka massalasaus
800 gr aardappelschijfjes
2 eetlepels aziatische
kruidenmix
3 eetlepels ongezoute pinda’s

Materiaal:

Aard­ap­pel­cur­ry met kip en bloem­kool
– bron: ah.nl
TIP:

!!  pittig  !!

Lekker met knoflook-koriander naanbrood.

AirFryer:

Actifry:

Halogeen oven:

Faliens aanpassingen:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes en verhit de olie in een hapjespan.
Bestrooi de kip met peper en zout en bak op middelhoog
vuur in 3 min. rondom goudbruin.
Neem uit de pan en houd apart.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en bak 3 min. in de pan.
Voeg de saus toe, doe de deksel op de pan en
laat op laag vuur 5 min. koken.
Doe de aardappelschijfjes erbij en kook nog 15 min.
totdat de schijfjes gaar zijn.
Voeg eventueel wat water toe als de saus heel dik wordt.
Doe de laatste 5 min. de kip en kruidenmix erbij.
Breng op smaak met peper en zout,
bestrooi met de grof gehakte pinda’s en serveer.

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.