Algemene gegevens:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 60 minuten
Hoofdgerecht |
Voedingswaarde 1 portie:
Energie: 370 kcal
Eiwit: 23 gr.
Vet: 28 gr.
– waarvan verzadigd: 7 gr.
Koolhydraten: 8 gr. |
Ingrediënten:
4 kippenbouten
3 eetlepels vloeibaar bak-product
2 citroenen
1 bol knoflook
1 eetlepel suiker of poedersuiker
enkele blaadjes verse salie of
1 theelepel Provençaalse kruiden |
Materiaal:
Ovenvaste pan of
braadslede |
bron: Plus: Boodschappen boekje
nummer 11 | November 2012
– boodschappen.nl – |
TIP:
Gepofte tomaten:
Halveer tomaten.
Zet ze naast elkaar in een ovenschaal en bestrooi ze met een
mengsel van dijn broodkruim, geraspte sinaasappel- of
citroenschil, gehakte peterselie, peper en zout.
Besprenkel rijkelijk met olijfolie en zet ze de laatste
30 minuten naast de kip in de oven. |
|
!! Not Rated Yet !!
Bereiding:
1.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bestrooi de kippenbouten met zout en peper.
Verhit de olie in een ovenvaste pan of braadslede en braad
hierin de kip rondom lichtbruin.
Boen de citroenen schoon en snijd ze in parten.
Snijd de knoflook bol horizontaal doormidden.
Haal de kip uit de pan.
Bak de citroenparten, bestrooid met suiker, en de halve
knoflookbollen in het braadvet.
Lef de kip met de salie er weer bij.
Zet de kip 40 minuten afgedekt en 10 minuten onafgedekt
in het midden van de oven.
Lekker met krieltjes, sperziebonen en gepofte tomaten.
Post Views:
1,157
Print This Post