Algemene gegevens:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Wachttijd: 3 uur koelen
Vooraf te bereidenNagerecht |
Voedingswaarde 1 portie:
Energie: 300 kcal
Eiwit: 5 gr.
Vet: 18 gr.
– waarvan verzadigd: 10 gr.
Koolhydraten: 28 gr. |
Ingrediënten:
100 gr suiker
1 eetlepel warm water
1 eetlepel citroensap
1 ei
2 eidooiers
150 ml slagroom
125 ml melk |
Materiaal:
4 soufflévormpjes of
ovenvaste bakjes.
– ingevet met boter
– 10 cm of 125 ml inhoud
Braadslede of ovenschaal |
bron: Plus: Boodschappen boekje
nummer 11 | November 2012
– boodschappen.nl – |
TIP:
Voeg het merg van 1 opengesneden vanillestokje
bij de slagroom en de melk. |
|
!! Not Rated Yet !!
Bereiding:
1.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Smelt voor de karamel 80 gram suiker op een matige stand.
Roer als de karamel goudbruin is, voorzichtig in verband
met spatten, het water en citroensap erdoor.
Breng al roerend aan de kook tot de karamel vloeibaar is.
Schenk deze in de bakjes zodat de bodems goed bedekt zijn.
Laat afkoelen.
Roer het ei en de eidooiers los met de rest van de suiker
en meng dit door de slagroom en de melk.
Zet de vormpjes in de braadslede.
Giet het eimengsel op de karamel in de bakjes.
Vul de braadslede met warm water toto de bakjes voor
2/3 onderstaan.
Bak 40-50 minuten in de oven tot de crème niet meer
beweegt als je voorzichtig tegen de bakjes aan tikt.
Laat de crème karamel afkoelen en zet ze minimaal 3 uur
in de koelkast ( dit kan allemaal een dag van tevoren ).
Maak de crème voor het serveren los door met een
puntig mesje lands de rand van de bakjes te gaan.
Stort de crèmes op bordjes zodat de karamel eroverheen vloeit.
Post Views:
1,061
Print This Post