Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 30 minuten

Hapje

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 610 kcal
Eiwit: 13 gr.
Vet: 31 gr.
– waarvan verzadigd: 15 gr.
Koolhydraten: 68 gr.

Ingrediënten:

300 gr zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel kaneel
100 gr koude boter
150 ml melk
Bloem om te bestuiven
3 eetlepels lichtbruine
basterdsuiker
50 gr gepelde walnoten,
– grof gehakt
1 losgeklopt ei

Materiaal:

Bakplaat met bakpapier


bron: Plus: Boodschappen boekje
nummer 11 | November 2012
boodschappen.nl
TIP:

Walnoten kunnen worden vervangen door amandelen of
hazelnoten.

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

1.
Verwarm de oven op 180 graden.
Vermeng het bakmeel en kaneel met 70 gram van de boter,
in stukjes, en zout tot een grof kruimeldeeg en giet de melk erbij.
Kneed dit tot een soepel deeg
( in een keukenmachine of met de hand ).
Rol het deeg tot een dunne lap uit op een met bloem
bestoven werkblad.
Vermeng de resterende ( zacht geworden ) boter met de suiker
en smeer dit uit over het deeg.
Houd 1 eetlepel achter.
Verdeel de helft van de gehakte walnoten over een derde van de
deegflap en vouw het resterende deeg eroverheen.
Bestrijk dit met de resterende suikerboter en verdeel
de rest van de walnoten erover.
Vouw nu het laatste stuk deeg terug over de walnoten.
Snij de rol in 4 of 8 gelijke stukjes en leg ze op de bakplaat.
Bestrijk de stukjes rondom met het losgeklopte ei en bak
ze in 20 a 30 minuten mooi bruin en gaar.
Laat ze afkoelen tot lauwwarm.
Lekker met chocolademelk of koffie.

Print This Post Print This Post
Category: Hapjes, Oven, Vegetarisch
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>