Algemene gegevens:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: ca. 4 uur
Hoofdgerecht |
Voedingswaarde 1 portie:
Energie: 660kcal
Eiwit: 51 gr.
Vet: 41 gr.
– waarvan verzadigd: 15g
Koolhydraten: 12 gr. |
Ingrediënten:
1kg doorregen runderlappen
1 eetlepel bloem
3 eetlepels vloeibaar bak-product
2 uien, in dunne ringen
2 blaadjes laurier
1 stukje foelie
4 kruidnagel
1 kaneelstokje
1 flesje bok-bier
2 eetlepels appelstroop |
Materiaal:
Zware stoofpan
Ovenbestendige deksel |
bron: Plus: Boodschappen boekje
nummer 11 | November 2012
– boodschappen.nl –
|
TIP:
Het bier kan worden vervangen door dezelfde hoeveelheid
wijn. |
|
!! Not Rated Yet !!
Bereiding:
1.
Verwarm de oven voor op 75 graden.
Bestrooi de runderlappen rondom met zout en
peper en bestuif ze met bloem.
Verwarm 2 eetlepels bak-product in een zware pan
en bak hierin de runderlappen om en om bruin.
Neem ze uit de pan en roer het aanbaksel van de bodem los.
Voeg de laatste eetlepel bak-product toe en fruit hierin
de uien in circa 5 minuten lichtbruin.
Leg het vlees weer terug in de pan.
Voeg de kruiden en specerijen toe en gooi het bier erover.
Laat op hoog vuur snel aan de kook komen en
zet dan de warmtebron laag.
Voer de appelstroop toe en leg het deksel op de pan.
Zet de pan in de warme oven en laat het vlees in circa 4 uur garen.
lekker met aardappelpuree en kool.
Post Views:
1,069
Print This Post