|
!! Not Rated Yet !!
Bereiding:
Zorg dat de slagroom goed gekoeld is.
Schenk de slagroom in een ruime kom en klop met
een mixer op de hoogste stand.
Blijf kloppen tot de slagroom gaat schiften: het vet
(de boter) scheidt zich van het water (karnemelk).
Dit duurt ca. 10 min.
Zeef de inhoud van de kom boven een tweede kom.
De karnemelk wordt niet gebruikt.
Leg de stukjes boter in een kaasdoek en wring
zoveel mogelijk van het overgebleven vocht eruit.
Doe het koude water in een derde kom en voeg
er de stukjes boter aan toe.
Kneed de boter een paar keer door tot je een
compacte botermassa hebt.
Snijd de peterselie heel fijn.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en
pers 1 el van het sap (per 6 personen) uit.
Voeg de peterselie, het citroensap en -rasp
toe aan de boter en rasp de knoflook erboven.
Meng goed en breng op smaak met peper en het zeezout.
Schep de kruidenboter op een stukje vershoudfolie
en vorm met behulp van de folie een rolletje.
Vouw de folie dicht en laat de boter in de koelkast
in ca. 45 min. opstijven.
Snijd de boter in plakken en laat op een warm gerecht smelten.
Print This Post