Algemene gegevens:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 45 minuten
Hoofdgerecht |
Voedingswaarde 1 portie:
Energie: 425 kcal
Eiwit: 13 gr.
Vet: 17 gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: 53 gr. |
Ingrediënten:
1 kg vastkokende aardappelen1 bol knoflook
2 el olijfolie
1 schaal braadworst
4 el slasaus
1 el Zaanse mosterd
300 g spitskool, gesneden
1/2 struik bleekselderij |
Materiaal:
Bakpapier |
TIP:
– |
AirFryer:
– |
Faliens aanpassingen:
– |
|
!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Boen de aardappelen schoon onder stromend water
en snijd ze in partjes.
Haal de tenen knoflook los, verwijder de losse schilletjes,
maar pel de tenen niet.
Verdeel de aardappelpartjes met de knoflook over de met
bakpapier beklede bakplaat.
Bestrooi de aardappelen met zout naar smaak en
besprenkel met de olie.
Leg de worsten tussen de aardappelpartjes en rooster
alles in de voorverwarmde oven in 40-45 min. goudbruin
en gaar, schep halverwege om.
Meng de slasaus met 1 el water en de mosterd en breng
op smaak met peper en zout.
Doe de kool met de bleekselderij in een schaal en schep
de mosterddressing erdoor.
Leg de worsten op 4 borden en schep er de koolsalade
en de aardappelen met de knoflook bij.
Laat iedereen aan tafel zelf de zachte knoflook uit
de schil drukken.
Lekker met Zaanse mosterd bij de worst.
Post Views:
710
Print This Post