Algemene gegevens:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 30 minuten
Hoofdgerecht |
Voedingswaarde 1 portie:
Energie: 380 kcal
Eiwit: 20 gr.
Vet: 9 gr.
– waarvan verzadigd: 4 gr.
Koolhydraten: 50 gr.
Vezels: 8 gr.
Natrium: 1.335 mg. |
Ingrediënten:
4 personen:
600 gr broccoli
2x mix voor kerriesaus
500 ml magere melk
800 gr aardappelschijfjes
150 gr bak bacon
1 persoon:
150 gr broccoli
1x mix voor kerriesaus
250 ml magere melk
200 gr aardappelschijfjes
40 gr bak bacon |
Materiaal:
ovenschaal (30 x 40 cm) |
– bron: ah.nl –
(bestaat niet meer op allerhande)
|
Tip:
– |
Pittigheid:
|
Falien made it: First try :
Falien made it: Second try :
|
Falien’s aanpassingen:
– 150 gr bak bacon
+ hamblokjes
( had geen bacon en geen fan van bacon ) |
|
[Rating:4/5]
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Verdeel de
broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes.
Kook de broccoli 6 min. Giet af.
Bereid ondertussen de kerriesaus volgens de
aanwijzingen op de verpakking met de melk.
Meng broccoli, aardappelschijfjes en de helft
van de kerriesaus in een ingevette ovenschaal
en breng op smaak met peper.
Schenk de rest van de saus erover en
bestrooi met de bacon.
Bak de aardappel-broccolischotel in de oven
in 25-30 min. goudbruin en gaar.
Post Views:
2,191
Print This Post