Algemene gegevens:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 3 uur
Hoofdgerecht |
Voedingswaarde 1 portie:
Energie: 355 kcal
Eiwit: 10 gr.
Vet: 10 gr.
– waarvan verzadigd: 6 gr.
Koolhydraten: 56 gr. |
Ingrediënten:
200 gram dessertrijst
750 milliliter volle melk
Merg van 1 opengesneden
vanillestokje of 2 zakjes
vanillesuiker
1 eetlepel suiker
1 eetlepel boter |
Materiaal:
– |
bron: Plus: Boodschappen boekje
nummer 2 | Februari 2013
– boodschappen.nl – |
|
!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]
Bereiding:
1.
Breng in een pan met een dikke bodem de rijst met de melk,
vanillemerg of vanillesuiker, suiker naar smaak en een
mespunt zout aan de kook.
Laat al roerend op middelhoge stand 5 minuten koken.
Kook daarna onder af en toe roeren op lage stand tot de rijst
bijna al het vocht heeft opgenomen.
De rijst moet zacht zijn: de pudding is dan romig,
niet te nat of te droog.
Roer de boter erdoor en giet het rijst dessert in een schaal.
Laat afkoelen en zet het dessert daarna in de koelkast.
Lekker met jam.
Post Views:
1,044
Print This Post