Archive for » November, 2021 «

Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 865 kcal
Eiwit: 35 gr.
Vet: 42 gr.
– waarvan verzadigd: 11 gr.
Koolhydraten: 82 gr.
Vezels: 10 gr.
Natrium: 800 mg.

Ingrediënten:

4 personen:
600 gr sperziebonen
500 gr tagliatelle
200 gr aspergebroccoli
4 el milde olijfolie
200 gr hamreepjes
90 gr pestospread
90 gr parmigiano poeder


1 persoon:
150 gr sperziebonen
125 gr tagliatelle
50 gr aspergebroccoli
1 el milde olijfolie
50 gr hamreepjes
22 gr pestospread
22 gr parmigiano poeder

Materiaal:


– bron: ah.nl
Tip:

Pittigheid:

Falien made it:

Falien’s aanpassingen:

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Bereiding:

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen,
laat het puntje zitten.
Voeg als het water kookt de sperziebonen en eventueel
zout toe en kook in 9 min. beetgaar.
Kook de tagliatelle de laatste 4 min. mee.
Halveer ondertussen de asperge broccoli en kook
de laatste 2 min. mee.
Giet de sperziebonen, pasta en asperge broccoli af.

Verhit de helft van de olie in een koekenpan
en bak de ham reepjes 5 min.
Schep regelmatig om.

Zet het vuur uit en meng de sperziebonen, pasta,
asperge broccoli, pesto spread en de
rest van de olie door de ham.

Verdeel over diepe borden.
Bestrooi met de helft van de kaas en breng
op smaak met peper.
Serveer de rest van de kaas erbij.

Print This Post Print This Post
Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 8 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 475 kcal
Eiwit: 26 gr.
Vet: 15 gr.
– waarvan verzadigd: 0 gr.
Koolhydraten: 59 gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg.

Ingrediënten:

4 personen:
250 gr sperziebonen
– gebroken
250 gr kipfilet
1 el olijfolie
1 ui
1 rode paprika
300 gr maiskorrels
8 tortilla wraps
100 gr jonge goudse kaas
– geraspt


1 persoon:
62 gr sperziebonen
– gebroken
62 gr kipfilet
½ el olijfolie
¼ ui
¼ rode paprika
75 gr maiskorrels
2 tortilla wraps
25 gr jonge goudse kaas
– geraspt

Materiaal:
Ovenschaal (20 x 30 cm)
Cocktailprikker

– bron: ah.nl
Tip:

Pittigheid:

Falien made it:

Falien’s aanpassingen:

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Bereiding:

Kook de sperziebonen in ruim kokend water
5 min., laat ze uitlekken.
Snijd de kipfilet in reepjes.
Verhit de olie in een hapjespan of braadpan en bak
de kip reepjes in ca. 6 min. goudbruin en gaar.
Snijd de ui in halve dunne ringen.
Maak de paprika schoon en snijd in reepjes.
Laat de mais uitlekken.

Voeg de ui en paprika toe aan de kip en roerbak nog 5 min.
Voeg de mais toe en warm het geheel nog even door.
Schep de sperziebonen erbij.
Verwarm de ovengrill voor op ca. 215 °C.
Vet de ovenschaal in met olie.
Warm de tortilla’s op volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verdeel de kip met het groentemengsel over de tortilla’s,
rol ze op en steek ze vast met een cocktailprikker.
Leg ze in de ovenschaal en strooi de gemalen kaas erover.
Schuif de schaal onder de grill en laat de kaas
enigszins kleuren en smelten in ca. 8 min.

Print This Post Print This Post
Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 25 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 565 kcal
Eiwit: 27 gr.
Vet: 32 gr.
– waarvan verzadigd: 12 gr.
Koolhydraten: 37 gr.
Vezels: 9 gr.
Natrium: 640 mg.

Ingrediënten:

4 personen:
400 gr sperziebonen
2 uien
1 el olijfolie
300 gr half om gehakt
1 el groente kruiden
400 gr tomatenblokjes
450 gr zoete aardappelblokjes
100 gr 48+ belegen kaas
– geraspt


1 persoon:
100 gr sperziebonen
½ uien
½ el olijfolie
75 gr half om gehakt
½ el groente kruiden
100 gr tomatenblokjes
110 gr zoete aardappelblokjes
25 gr 48+ belegen kaas
– geraspt

Materiaal:

Lage ovenschaal
(20 x 30 cm)


– bron: ah.nl
Tip:

Pittigheid:

Falien made it:

Falien’s aanpassingen:

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Kook de sperziebonen 5 min. Giet af.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min.
op middelhoog vuur.
Voeg het gehakt toe en bak 5 min. mee.
Voeg de laatste 2 min. de sperziebonen, kruiden
en tomatenblokjes toe.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel het mengsel over de ovenschaal.
Dek af met de zoete aardappelblokjes en
bestrooi met de geraspte kaas.
Bak de schotel in ca. 25 min. in
het midden van de oven goudbruin en gaar.

Print This Post Print This Post
Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 20 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 795 kcal
Eiwit: 40 gr.
Vet: 29 gr.
– waarvan verzadigd: 11 gr.
Koolhydraten: 88 gr.
Vezels: 11 gr.
Natrium: 160 mg.

Ingrediënten:

4 personen:
600 gr Sperziebonen
– gebroken
2 uien
1 el Olijfolie
500 gr Rundergehakt
2 el kerriepoeder
2 Elstar appels
2 Eieren
150 ml Melk
50 gr Rozijnen
300 gr zilvervliesrijst


1 persoon:
150 gr Sperziebonen
– gebroken
½ uien
¼ el Olijfolie
125 gr Rundergehakt
½ el kerriepoeder
½ Elstar appels
½ Eieren
37 ml Melk
12 gr Rozijnen
75 gr zilvervliesrijst

Materiaal:


– bron: ah.nl
Tip:

Serveer met de bobotie

Pittigheid:

Falien made it:

Falien’s aanpassingen:

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Breng een ruime pan water aan de kook en kook de
sperziebonen met eventueel zout 5 min.
Giet af en laat goed uitlekken.

Maak ondertussen de uien schoon en snijd in halve ringen.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui,
het gehakt en de kerriepoeder 5 min. op middelhoog vuur.

Snijd ondertussen de ongeschilde appels in kwarten,
verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes
van een ½ cm (brunoise).
Klop de eieren los en voeg de melk, peper en eventueel zout toe.

Meng de sperziebonen met het gehaktmengsel,
de appel en rozijnen.
Verdeel over de ovenschaal, schenk het eimengsel erover en
bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

Breng ondertussen nog een ruime pan water aan de kook.
Kook de rijst met eventueel zout in 15 min. gaar.
Giet af, doe de rijst terug in de pan en laat met de deksel
op de pan staan tot gebruik.

Print This Post Print This Post
Algemene gegevens:

Aantal personen: 16
Bereidingstijd: 10 minuten

Hapjes

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 35 kcal
Eiwit: 1 gr.
Vet: 2 gr.
– waarvan verzadigd: 0 gr.
Koolhydraten: 4 gr.
Vezels: 1 gr.
Natrium: 40 mg.

Ingrediënten:

16 personen:
2 Grote tortillawraps
123 gr Carpaccio met kaas
dressing en pijnboompitten
30 gr Rucola
2 eetlepel Truffelmayonaise


4 personen:
½ Grote tortillawrap
31 gr Carpaccio met kaas
dressing en pijnboompitten
7.5 gr Rucola
½ eetlepel Truffelmayonaise

Materiaal:


– bron: ah.nl
Tip:

Pittigheid:

Falien made it:

Falien’s aanpassingen:

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Bereiding:

Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat afkoelen.

Meng de helft van de dressing uit de carpaccioverpakking
met ⅔ van de rucola (bewaar de kleinste takjes).
Besmeer de wraps met de truffelmayonaise.
Verdeel de helft van de carpaccio over beide wraps.

Verdeel de rest van de rucola (op de kleine takjes na),
de Parmezaanse kaas en pijnboompitten uit de
verpakking erover en rol strak op.
Verdeel de rest van de carpaccio over de bovenkant van de wraps.

Snijd 1 cm van de zijkanten van de wraps en
snijd elke wrap in 8 stukken.
Garneer elk rolletje met een dotje van de rest van
de truffelmayonaise en een takje rucola.

Print This Post Print This Post