Archive for » May 12th, 2013«

Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Marineren: 30 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 735 kcal
Eiwit: 26 gr.
Vet: 48 gr.
– waarvan verzadigd: 20 gr.
Koolhydraten: 47 gr.

Ingrediënten:

2 eetlepels honing of bruine suiker
4 eetlepels ketchup
mespunt chilipoeder
2 eetlepels azijn
1 eetlepel olie
500 gr speklapjes
– in repen of blokjes
4 grote aardappelen
300 gr gekookte maïs
50 gr boter

Materiaal:


bron: Plus: Boodschappen boekje
nummer 11 | November 2012
boodschappen.nl
TIP:

!! Not Rated Yet !!

Voorbereiding:
Vermeng de honing, ketchup, chilipoeder, azijn en olie met
elkaar en schep hier het spek doorheen.
Laat dit een half uur marineren.

Bereiding:

1.
Prik de ongeschilde aardappelen rondom een paar keer
in en leg ze op een bord.
Pof ze in de magnetron in 15 à 20 minuten gaar op 600 Watt
(kooktijd afhankelijk van de grootte van de aardappelen).
Dek de aardappelen af met een keukendoek terwijl je de
maïs verwarmt met de boter.
Roerbak de spekblokjes op middelhoge stand tot ze
mooi bruin en kleverig zijn.
Voeg een paar eetlepels water toe en roer de jus
van de bodem los.
Snijd van de aardappelen een kapje af en schep
hier de botermaïs op.
Serveer dit met het spek met een lepeltje jus ernaast.

Print This Post Print This Post
Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 460 kcal
Eiwit: 16 gr.
Vet: 16 gr.
– waarvan verzadigd: 3 gr.
Koolhydraten: 60 gr.

Ingrediënten:

2 eetlepels olie
1 ui, gesnippers
3 teentjes knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
1 blikje tomatenblokjes
1 theelepel bouillonpoeder
300 gr fusilli
100 gr groene olijven
– zonder pit, in plakjes
1 blikje sardinefilet
– in stukjes
1 bos peterselie

Materiaal:


bron: Plus: Boodschappen boekje
nummer 11 | November 2012
boodschappen.nl
TIP:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

1.
Verwarm de olie en fruit hierin de ui in circa 5 minuten zacht.
Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut mee.
Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en laat op
lage stand minimaal 10 minuten pruttelen.
Breng de saus eventueel op smaak met een beetje
bouillonpoeder of zout en peper.
Kook ondertussen de fusilli beetgaar in ruim kokend water.
Giet af en laat goed uitlekken.
Schep de olijvenplakjes en sardine door de tomatensaus
en schep dit door de fusilli.
Doe over in een grote schaal en strooi de peterselie erover.

Print This Post Print This Post
Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 530 kcal
Eiwit: 31 gr.
Vet: 16 gr.
– waarvan verzadigd: 3 gr.
Koolhydraten: 64 gr.

Ingrediënten:

300 gr witte rijst
500 gr visfilet naar keuze
– in kleine blokjes
1 eetlepel viskruiden
1 eetlepel bloem
3 eetlepels olie
400 gr champignons
1 bosje lente ui, bosuitjes
– in ringetjes

Materiaal:


bron: Plus: Boodschappen boekje
nummer 11 | November 2012
boodschappen.nl
TIP:

Vervang bosui door dunnen ringen prei.

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

1.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitstomen.
Dep de visblokjes goed droog en schud ze om in een kom met de viskruiden en bloem tot alle blokjes goed bedekt zijn.
Verwarm 2 eetlepels van de olie in een wok en bak hierin de visblokjes in porties om en om goudbruin.
Schep ze uit de wok en roer het aanbaksel los.
Voeg de rest van de olie toe en bak hierin de champignons op hoge stand circa 4 minuten tot ze vocht gaan afgeven.
Voeg de bosui en de gebakken visblokjes toe en roerbak nog 1 minuut door.
Serveer met de rijst.

Print This Post Print This Post