Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 595 kcal
Koolhydraten: 56 gr.
– waarvan suikers: 7 gr.
Natrium: 400 mg.
Eiwit: 38 gr.
Vet: 22 gr.
– waarvan verzadigd: 8 gr.
Vezels: 12 gr.

Materiaal:

Staafmixer met hoge beker
Ingrediënten:

4 personen:
300 gr penne
450 gr sperziebonen
160 gr tonijnstukken in water
200 gr zuivelspread
– knoflook en kruiden
2 eetlepels witte natuurazijn
2½ eetlepel olijfolie
260 gr varkens schnitzel
2 uien
1 teen knoflook
250 gr champignons

Ingrediënten:

1 persoon:
75 gr penne
113 gr sperziebonen
40gr tonijnstukken in water
50 gr zuivelspread
– knoflook en kruiden
½ eetlepels witte natuurazijn
½ eetlepel olijfolie
65 gr varkens schnitzel
½ uien
¼ teen knoflook
63 gr champignons

– bron: ah.nl
Tip:

Lekker met citroenrasp.

Pittigheid:

!! Not Rated Yet !!

Bereiding:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op
de verpakking beetgaar.
Voeg de laatste 7 min. de sperziebonen toe.
Giet af en vang een kopje van het kookvocht op.

Laat ondertussen de tonijn uitlekken en doe samen
met de zuivelspread, azijn en 1/2 el olie in een
hoge beker en pureer met de staafmixer
tot een bijna gladde saus.

Bestrooi de schnitzel met peper.
Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het vlees
in 6-8 min. op middelhoog vuur gaar.
Keer halverwege.

Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn.
Snijd de champignons in plakjes.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak
de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur.
Voeg de champignons toe en bak 5 min. mee op hoog vuur.

Voeg de tonijnsaus toe aan de champignons en verwarm
1 min. mee op middelhoog vuur.
Doe de pasta, sperziebonen en wat
kookvocht erbij en schep om.
Verdeel over 4 borden.
Snijd het vlees in repen en verdeel erover.
Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

 

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>