|
!! Not Rated Yet !!
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 210 °C.
Snijd de broccoli in roosjes van 1 cm, snijd de stronk
in kleine blokjes.
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de
verpakking in een ruime pan, maar dan 1 minuut korter.
Voeg de laatste 3 min. de broccoli toe.
Giet de pasta en broccoli af en spoel
onder koud stromend water.
Rasp ondertussen de cheddar op de grove
kant van een blokrasp.
Snipper de uien.
Snijd de ham in blokjes.
Smelt ⅔ van de boter in een pan met
dikke bodem op middelhoog vuur.
Voeg de ui toe en bak 3 min.
Voeg de bloem toe en bak, al roerend, 2 min. mee.
Schenk er een klein scheutje van de melk bij en
roer met een garde de klontjes eruit.
Schenk dan, terwijl je blijft roeren,
de rest van de melk er langzaam bij.
Voeg de tabasco toe en breng op smaak
met peper en eventueel zout.
Roer, met de garde, beetje bij beetje de cheddar
en gruyère door de saus.
Voeg steeds wat meer kaas toe als de vorige
portie gesmolten is.
Roer de macaroni, broccoli en ham door
de saus en doe in de ovenschaal.
Smelt de rest van de boter.
Meng de Parmezaanse kaas en panko erdoor
en verdeel over de pasta.
Bak de macaroni ca. 20 min. in de oven of tot de
bovenkant lichtbruin en krokant is.
Haal uit de oven en laat 5 min. afkoelen.
Print This Post