|
!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
Snijd de stronk in vieren en vervolgens in
plakjes van een ½ cm.
Verdeel de bloemkool over een met bakpapier
beklede bakplaat.
Besprenkel met de helft van de olie en rooster
in het midden van de oven ca. 20 min.
Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen
op de verpakking beetgaar.
Verhit onder tusssen een koekenpan zonder olie
of boter op middelhoog vuur en rooster de zonnebloempitten
5 min. Schep regelmatig om.
Laat afkoelen op een bord.
Snijd de sjalotten in dunne halve ringen.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de
halve vrucht en pers de hele vrucht uit.
Laat de tonijn uitlekken en snijd de bieslook fijn.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan op
middelhoog vuur en bak de sjalot 5 min.
Voeg de zuivelspread toe, roer door en verwarm 2 min. mee.
Giet de pasta af maar bewaar 1 kopje van het kookvocht.
Meng de pasta met een scheutje kookvocht door de saus.
Voeg de tonijn, geroosterde bloemkool, de helft
van de bieslook, het citroenrasp en 1½ el citroensap
(per 4 personen) toe en meng erdoor.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over borden en bestrooi met de
zonnebloempitten en de rest van de bieslook.
Print This Post