Algemene gegevens:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 40 minuten
Hoofdgerecht |
Voedingswaarde 1 portie:
Energie: 600 kcal
Eiwit: 42 gr.
Vet: 23 gr.
– waarvan verzadigd: 6 gr.
Koolhydraten: 52 gr.
– waarvan suikers: 9 gr.
Vezels: 9 gr.
Natrium: 320 mg. |
Ingrediënten:
4 personen:
1 kg. Kipdrumstick
2 Rode uien
1 kg. Kleine krieltjes
1½ el. Garam Masala
3 el. Olijfolie – Mild
400 gr. Bloemkool
3 Tomaten
5 gr. verse Munt
200 ml. Halfvolle Yoghurt |
Ingrediënten:
1 persoon:
250 gr. Kipdrumstick
½ Rode uien
250 gr. Kleine krieltjes
½ el. Garam Masala
¾ el. Olijfolie – Mild
100 gr. Bloemkool
1 Tomaat
1 gr. verse Munt
50 ml. Halfvolle Yoghurt |
|
!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de drumsticks op het vleesgedeelte 2 keer schuin in.
Snijd de uien in parten.
Verdeel de kip, ui en krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrooi met 2/3 van de garam masala,
besprenkel met 2/3 van de olie en schep om.
Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes van 3 cm.
Snijd de tomaten in parten.
Meng de bloemkool en tomaten met de rest van de
garam masala en de rest van de olie.
Neem de bakplaat uit de oven.
Schep de kip, ui en krieltjes om met de bloemkool en tomaten en
rooster nog ca. 20 min. in het midden van de oven tot de kip gaar is.
Snijd ondertussen de munt fijn en meng met de yoghurt.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de traybake met de muntyoghurt.
Post Views:
518
Print This Post