|
!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]
Bereiding:
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Doe de koekjes met de boter in de
keukenmachine en maal fijn.
Verdeel het mengsel over de bodem van
de vorm en druk gelijkmatig aan.
Dek af en laat 20 min. opstijven in de koelkast.
Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water.
Breek 180 g chocolade in stukjes (per 16 stukjes).
Laat au bain-marie smelten en afkoelen.
Verwarm ondertussen het sinaasappelsap op laag vuur.
Knijp de gelatine uit, voeg toe aan het sap en roer
tot ze daarin zijn opgelost.
Laat iets afkoelen.
Klop de slagroom met de suiker en het vanille-extract
met een mixer bijna stijf.
Roer de roomkaas los en meng de gesmolten
chocolade en het sinaasappelsap erdoor.
Spatel de slagroom voorzichtig door het
chocolademengsel.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvorm.
Druk de bonbons voorzichtig in 4 rijen van 4
stuks in de vulling.
Dek af en laat minimaal 2½ uur opstijven in koelkast.
Snijd de randen van de cheesecake los.
Verwijder de springvorm.
Rasp de rest van de chocolade erboven
en snijd in 16 stukjes.
Print This Post