Algemene gegevens:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 20 minuten
Hoofdgerecht |
Voedingswaarde 1 portie:
Energie: 555 kcal
Eiwit: 24 gr.
Vet: 22 gr.
– waarvan verzadigd: 6 gr.
Koolhydraten: 59 gr.
– waarvan suikers: 11 gr.
Vezels: – gr.
Natrium: 240 mg. |
Ingrediënten:
4 personen:
2 middelgrote uien
4 eetlepels milde olijfolie
800 gr. tomaten in blik
– gepelde
500 gr. broccoli
300 gr. macaroni
1 theelepel paprikapoeder
– milde
100 gr. Geraspte kaas
– mild 30+
1 persoon:
½ middelgrote uien
1 eetlepels milde olijfolie
200 gr. tomaten in blik
– gepelde
125 gr. broccoli
75 gr. macaroni
½ theelepel paprikapoeder
– milde
25 gr. Geraspte kaas
– mild 30+ |
Materiaal:
Ovenschaal
– 30 x 20 cm, ingevet |
Tip:
– Je kunt de ovenschotel 6 uur van tevoren
maken, maar bak ‘m nog niet.
Bewaar afgedekt in de koelkast.
Bak ca. 30 min. in een voorverwarmde
oven op 180 °C.
Dek af met aluminiumfolie als de schotel
te donker wordt. |
Pittigheid:
|
Falien made it:
– |
Falien’s aanpassingen:
– |
|
!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de uien.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min.
Voeg de gepelde tomaten toe, plet met een houten
lepel en laat de saus op laag vuur 10 min. koken.
Breng op smaak met peper.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes.
Schil de stronk en snijd in stukjes van ca. 2 cm.
Kook de macaroni 4 min.
Voeg na 2 min. de broccoli toe.
Giet af.
Meng de macaroni en broccoli met ⅔ van de saus
en verdeel over de ovenschaal.
Schenk de rest van de saus erover.
Bestrooi met de kaas en paprikapoeder.
Bak de schotel ca. 20 min. in het midden van de oven.
Post Views:
600
Print This Post