|
!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]
Bereiding:
Laat de beenham in de verpakking op
kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Rooster het venkelzaad, mosterdzaad en
korianderzaad 3 min. in een droge
koekenpan op middelhoog vuur.
Doe in een vijzel en stamp grof.
Doe de dragon met 40g boter (per rollade), de knoflook,
het paneermeel en de geroosterde specerijen in de
hak molen en maal fijn met de staafmixer.
Breng op smaak met peper.
Leg de rest van de boter tot gebruik in de koelkast.
Smeer de beenham in met de olie.
Leg de ham terug in het aluminium bakje en zet in het
midden van de oven.
Haal na ca. 25 min. uit de oven, schenk het vocht eruit
en besmeer de boven- en zijkanten met het kruidenmengsel.
Bak nog ca. 20 min.
Snipper ondertussen de ui zo fijn mogelijk.
Boen de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil
en pers de vruchten uit.
Verhit 20g boter (per rollade) in een steelpan en
ruit hierin de ui 3 min. op middelhoog vuur.
Voeg de fond, likeur, het sinaasappelrasp en -sap, ahornsiroop
en azijn toe en kook in 30 min. in tot de helft.
Roer met een garde de rest van de koude boter erdoor en
breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de beenham uit de oven en laat afgedekt
met aluminiumfolie 5 min. rusten.
Serveer de ham met de sinaasappelsaus.