Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 8 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 475 kcal
Eiwit: 26 gr.
Vet: 15 gr.
– waarvan verzadigd: 0 gr.
Koolhydraten: 59 gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg.

Ingrediënten:

4 personen:
250 gr sperziebonen
– gebroken
250 gr kipfilet
1 el olijfolie
1 ui
1 rode paprika
300 gr maiskorrels
8 tortilla wraps
100 gr jonge goudse kaas
– geraspt


1 persoon:
62 gr sperziebonen
– gebroken
62 gr kipfilet
½ el olijfolie
¼ ui
¼ rode paprika
75 gr maiskorrels
2 tortilla wraps
25 gr jonge goudse kaas
– geraspt

Materiaal:
Ovenschaal (20 x 30 cm)
Cocktailprikker

– bron: ah.nl
Tip:

Pittigheid:

Falien made it:

Falien’s aanpassingen:

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Bereiding:

Kook de sperziebonen in ruim kokend water
5 min., laat ze uitlekken.
Snijd de kipfilet in reepjes.
Verhit de olie in een hapjespan of braadpan en bak
de kip reepjes in ca. 6 min. goudbruin en gaar.
Snijd de ui in halve dunne ringen.
Maak de paprika schoon en snijd in reepjes.
Laat de mais uitlekken.

Voeg de ui en paprika toe aan de kip en roerbak nog 5 min.
Voeg de mais toe en warm het geheel nog even door.
Schep de sperziebonen erbij.
Verwarm de ovengrill voor op ca. 215 °C.
Vet de ovenschaal in met olie.
Warm de tortilla’s op volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verdeel de kip met het groentemengsel over de tortilla’s,
rol ze op en steek ze vast met een cocktailprikker.
Leg ze in de ovenschaal en strooi de gemalen kaas erover.
Schuif de schaal onder de grill en laat de kaas
enigszins kleuren en smelten in ca. 8 min.

Print This Post Print This Post
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>