Algemene gegevens:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 35 minuten
Hoofdgerecht |
Voedingswaarde 1 portie:
Energie: 375 kcal
Eiwit: 29 gr.
Vet: 9 gr.
– waarvan verzadigd: 2 gr.
Koolhydraten: 37 gr.
Vezels: 15 gr.
Natrium: 680 mg. |
Ingrediënten:
4 personen:
720 gr kikkererwten
750 gr winterpeen
610 gr kip drumsticks
naturel
500 gr pastasaus kruidig
15 gr platte peterselie
vers
1 persoon:
180 gr kikkererwten
190 gr winterpeen
1550 gr kip drumsticks
naturel
125 gr pastasaus kruidig
3 gr platte peterselie
vers |
Materiaal:
Grote ovenschaal
(20 x 30 cm) |
Tip:
Maak van het gerecht een shakshuka.
Vervang de kipdrumsticks door 4 eieren
en 1 rode paprika.
Verwijder van de rode paprika de steel en
zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verdeel de paprika, kikkererwten, wortel, saus
en 100 ml water over een grote ovenschaal.
Stoof in het midden van de oven in ca.
25 min. gaar.
Neem na 10 min. uit de oven.
Breek de eieren erboven.
Laat in de oven verder garen. |
Pittigheid:
Niet pittig |
Falien made it:
– |
Falien’s aanpassingen:
– |
|
!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud
water en laat uitlekken.
Schil ondertussen de peen en snijd in gelijke plakjes.
Maak met een scherp mes schuine inkepingen in de velkant
van de kippenpoten.
Bestrooi de kip met peper en eventueel zout.
Verdeel de kikkererwten, wortel, kip drumsticks en saus
over een grote ovenschaal.
Meng goed door elkaar.
Stoof in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.
Snijd de peterselie fijn.
Verdeel over de ovenstoof.
Post Views:
1,128
Print This Post