Algemene gegevens:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 30 minuten
Hoofdgerecht |
Voedingswaarde 1 portie:
Energie: 590 kcal
Eiwit: 25 gr.
Vet: 33 gr.
– waarvan verzadigd: 9 gr.
Koolhydraten: 45 gr.
– waarvan suikers: – gr.
Vezels: 6 gr.
Natrium: 1.660 mg. |
Materiaal:
Ovenschaal ( 20 x 30 cm ) |
Ingrediënten:
4 personen:
1 ui
1 rode paprika
400 gr champignons
– kastanje
2 eetlepels olijfolie
800 gr krieltjes
250 gr ham blokjes
390 gr aardappel anders
– kruiden knoflook
100 gr belegen kaas
– gemalen |
Ingrediënten:
1 persoon:
¼ ui
¼ rode paprika
100 gr champignons
– kastanje
½ eetlepels olijfolie
200 gr krieltjes
62 gr ham blokjes
97 gr aardappel anders
– kruiden knoflook
25 gr belegen kaas
– gemalen |
|
Bereiding:
Snipper de ui, snijd de champignons in kwarten
en de paprika in ringen.
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min.
Voeg de champignons toe en bak 4 min. mee.
Vet de ovenschaal in met olie. Meng de ham blokjes en
krieltjes door de champignons, schep in de ovenschaal.
Verdeel de paprikaringen en vervolgens de saus erover.
Bestrooi met de kaas.
Bak de aardappel-champignonschotel in de oven
in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Post Views:
2,208
Print This Post