Algemene gegevens:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: – minuten
Hoofdgerecht |
Voedingswaarde 1 portie:
Energie: 215 kcal
Eiwit: 5 gr.
Vet: 7 gr.
– waarvan verzadigd: 3 gr.
Koolhydraten: 24 gr.
Vezels: 2 gr.
Natrium: 95 mg. |
Ingrediënten:
225 gr perzikschijfjes
– op siroop
1 medium handsinaasappel
– schoon geboend
0.5 citroen
2 middelgrote eieren
3 eetlepels
sinaasappellikeur
0.5 theelepel rode
kleurstof
1 theelepel gele kleurstof
70 gr mikado king choco |
Materiaal:
4 glazen
|
TIP:
Het eiwit moet zo stijf zijn, dat de kom even
omgekeerd kan worden zonder dat het
schuim eruit valt.
Eten er kinderen mee?
Vervang de sinaasappellikeur dan
voor sinaasappellimonade.
Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog
op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor
kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar,
ouderen, zieken en zwangere vrouwen.
Voor deze groepen is dit recept niet geschikt. |
EXTRA:
– |
Falien’s aanpassingen:
– |
|
!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]
Bereiding:
Laat de perzikschijfjes uitlekken in een zeef,
vang de siroop op.
Rasp de oranje schil van de sinaasappel.
Schil met een scherp mesje ook de witte
schil van de sinaasappel.
Snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
Maak een kom vetvrij met de citroen.
Splits voor de Haagse bluf de eieren en
doe de eiwitten in de vetvrije kom.
De eidooiers worden niet gebruikt.
Voeg de siroop, sinaasappellikeur en
rode en gele kleurstof toe.
Klop met een mixer tot de eiwitten
geheel stijf zijn geslagen.
Verdeel de perzikschijfjes en
sinaasappelpartjes over de glazen.
Schep de Haagse bluf erop.
Garneer met het sinaasappelrasp en steek
in elk glas een paar Mikado king choco’s.
Serveer direct.
youtube
Post Views:
1,881
Print This Post