!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verdeel de papieren vormpjes over de muffin vorm.
Klop met de mixer de boter, basterdsuiker en
vanillesuiker in een kom tot een romige massa.
Doe de eieren erbij en klop tot ze
helemaal zijn opgenomen.
Voeg het bakmeel toe en meng goed.
Klop de melk en 1 tl oploskoffie erdoor.
Schep de stukjes pure chocolade erdoor.
Verdeel het beslag over de vormpjes.
Bak de cupcakes in het midden van de
oven in 15-20 min. gaar.
Laat 5 min. afkoelen in de muffin vorm en
laat ze vervolgens uit de vorm nog 1 uur afkoelen.
Doe de witte chocolade samen met de rest van
de oploskoffie in een (steel)pan.
Hang die in een grotere pan met bijna kokend
water en laat smelten (au bain-marie).
Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan
zonder olie of boter in ca. 3 min. goudbruin.
Bestrijk de bovenkant van de afgekoelde
cakejes met de gesmolten chocolade.
Garneer de cupcakes met de chocoladevlokken
en het amandelschaafsel.