!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Verwijder voorzichtig het netje van de rollade, maar gooi het niet weg.
Snijd de rollade in de lengte in tot 2/3.
Klap het open en snijd het aan beide zijden voor de helft in.
Nu kun je het uitklappen tot een lange lap.
Verwijder het vel van de worsten en verdeel het worstvlees
over de uitgeklapte rollade.
Ris de blaadjes en naaldjes van de kruiden en verdeel ze
over het vlees.
Rol de rollade stevig op en trek het netje er weer om.
Bestrooi rondom met peper en zout.
Verhit de boter in een ovenvaste braadpan of ovenvaste hapjespan.
Bak de rollade op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin.
Steek de vleesthermometer in het dikste deel van het vlees.
Bak het in de oven ca. 55 min. tot het vlees 62 °C is.
Neem het vlees uit de pan en verpak losjes in aluminiumfolie.
Laat 10 min. rusten.
Giet het vet uit de pan, laat de aanbaksels zitten.
Zet de pan op hoog vuur en voeg de fond en peperkorrels toe.
Laat inkoken tot er een 1/4 over is.
Voeg de slagroom toe en laat weer inkoken tot de saus
dik en vloeibaar is.
Verwijder het netje.
Snijd het vlees in plakken en serveer met de saus.