Algemene gegevens:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Hoofdgerecht |
Voedingswaarde 1 portie:
Energie: 624 kcal
Eiwit: 24 gr.
Vet: 36 gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: 50 gr. |
Ingrediënten:
4 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
1/2 pak gerookte spekblokjes
2 zakken aardappeldobbeltjes
1 schaaltje Catalaanse
braadworstjes
500 g sperziebonen
2 tomaten |
Materiaal:
ovenschaal inhoud ca. 2 liter,
ingevet |
TIP:
– |
Faliens aanpassingen:
– 4 teentjes knoflook
+ knoflook poeder
– 1/2 pak gerookte spekblokjes
+ hamblokjes
– 2 zakken aardappeldobbeltjes
+ catalaanse aardappeldobbeltjes ( kon gewone nie vinden )
– 1 schaaltje Catalaanse braadworstjes
+ braadworst ( vind ik persoonlijk lekkerder )
– 2 tomaten
( vind ik gewoon echt nie lekker ) |
|
[Rating:3.5/5]
Bereiding:
Oven op 200 °C voorverwarmen.
Knoflookteentjes (ongepeld) met pol lepel fijn drukken.
In koekenpan helft van olie verhitten en knoflook en
spekblokjes 2 min. bakken.
Dobbeltjes erdoor mengen en overscheppen in ovenschaal.
Knoflook verwijderen, met zout en peper bestrooien en 1
5 min. in midden van oven bakken.
In koekenpan (van spekblokjes) rest van olie verhitten
en braadworstjes 15 min. bakken.
Sperziebonen schoonmaken en in 8 min. beetgaar koken.
Tomaten wassen en in stukjes snijden.
Sperzieboontjes en tomaten mengen.
Met worstjes en aardappeltjes serveren.
Post Views:
2,252
Print This Post