Algemene gegevens:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Hoofdgerecht |
Voedingswaarde 1 portie:
Energie: 500 kcal
Eiwit: 31 gr.
Vet: 21 gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: 47 gr. |
Ingrediënten:
2 handsinaasappels
2 voorgekookte bietjes
1 rode ui
1 rode peper
15g verse koriander
2 limoenen
4 scholfilets
3 eetlepels zonnebloemolie
zout en peper
250 g notenrijst
1 eetlepel bouillonpoeder |
Materiaal:
– |
TIP:
– |
Faliens aanpassingen:
– |
|
!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]
Bereiding:
1 sinaasappel goed schoonboenen en schil fijn raspen.
Beide sinaasappels dik schillen, partjes tussen
vliezen uit snijden en halveren.
Bietjes in blokjes snijden.
Ui pellen, halveren en in dunne plakken snijden.
Peper halveren, zaadlijstjes verwijderen en peper in reepjes snijden.
Steeltjes van koriander plukken.
Limoenen uitpersen.
Scholfilets bestrijken met 1 eetlepel olie en
bestrooien met zout en peper.
Rijst met sinaasappelrasp en bouillonpoeder in
ca. 8 minuten gaar koken.
In kom blokjes biet met sinaasappel, ui, peperreepjes,
koriander en rest van olie tot salsa mengen.
Op smaak brengen met limoensap, zout en peper.
In koekenpan met antiaanbaklaag schol in
ca. 5 minuten gaar bakken.
Halverwege baktijd voorzichtig omdraaien.
Rijst over vier borden verdelen, vis erop leggen en
bietensalsa erover scheppen.
Post Views:
1,945
Print This Post