Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 695 kcal
Eiwit: 22 gr.
Vet: 25 gr.
– waarvan verzadigd: 14 gr.
Koolhydraten: 91 gr.

Ingrediënten:

400 gram aardappels geschild
400 gram bloem
1 ei los geklopt
nootmuskaat
75 gram boter of vloeibaar bak product
zonnebloemolie
500 gram zuurkool uitgelekt
150 gram magere
gerookte spekblokjes

Materiaal:

Schupfnudeln met zuurkool
bron: Plus: Boodschappen boekje
nummer 2 | Februari 2013
boodschappen.nl
TIP:

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Voorbereiding:

1.
Kook de aardappels en giet ze af.
Meng 1/2 theelepel zout door de bloem.
Stamp de gekookte aardappels of druk ze door een pureeknijper.
Voeg de puree met het ei en eventueel een snufje nootmuskaat bij
de bloem en kneed er met een vochtige hand een stevig deeg van.
Vorm er balletjes van en rol ze op een bebloemd werkblad tot
worstjes zo dik en zo lang als een vinger.

Bereiding:

1.
Breng in een grote pan water aan de kook en voeg een
beetje zout toe.
Kook de noedels in het water.
Als ze na 1-2 minuten boven komen drijven zijn ze gaar.
Neem de noedels met een schuimspaan uit de pan.
Leg ze naast elkaar op een plank, laat ze een beetje drogen of
dep ze droog met keukenpapier.
Verhit de boter in een grote pan en bak de noedels lichtbruin.
Neem ze uit de pan en zet ze apart.
Voeg de zuurkool en spekblokjes toe aan het bakvet
en bak circa 10 minuten.
Voeg eventueel nog een beetje olie toe.
Voeg de noedels toe en verwarm ze.
Breng op smaak met zout en peper.

Print This Post Print This Post
Category: For Magus
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
One Response
  1. vincent says:

    Dit recept heb ik afgelopen zondag gemaakt. Het is ideaal als je toevallig aardappelen over hebt, maar als je die eerst nog moet koken is de bereidingstijd wel erg lang voor het resultaat.

    De noedels zijn erg lekker, echt een traktatie. De combinatie met de zuurkool viel mij persoonlijk wat tegen. Wel moet ik opmerken dat ik wat meer van mediterrane keuken hou dan van duits getint, dus mischien ben ik wat bevooroordeeld.

    Maar naar mijn mening werd het zure van de zuurkool niet voldoende door de spekblokjes gemaskeerd waardoor de smaak van de noedels eigenlijk gewoon verloren ging. Dit terwijl juist die noedels perfect smaken los van de zuurkool!

    Zelf zou ik de noedels zeer zeker nog eens maken, maar dan bijvoorbeeld als bijgerecht bij spinazie of bijvoorbeeld witlof of boerenkool.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>