07
Jul
Algemene gegevens:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoofdgerecht

Voedingswaarde 1 portie:

Energie: 385 kcal
Eiwit: 17 gr.
Vet: 22 gr.
– waarvan verzadigd: 4 gr.
Koolhydraten: 28 gr.

Ingrediënten:

5 aardappels geschild, in stukken
4 Vellen brik- of loempia deeg
(toko) of filodeeg ontdooid
4 eieren
1 blikje tonijn uitgelekt
1 bosje peterselie fijngehakt
1 eiwit los geklopt
olie om te frituren
sap van 1 citroen

Materiaal:

brik bron: Plus: Boodschappen boekje
nummer 2 | Februari 2013
boodschappen.nl
Fact:

Brik is bij de ramadan standaard bij de soep tijdens de ramadan.
In tunesie zijn ze oorspronkelijk in halve maantjes.

!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]

Bereiding:

1.
Kook de aardappels gaar, giet ze af en stamp ze tot een puree.
Leg de gestampte aardappels op de deegvellen en maak er een
kuiltje in.
Breek steeds 1 ei boven het kuiltje en verdeel er tonijn,
peterselie, zout en peper over.
Bestrijk de deegranden met eiwit.
Vouw de deegvellen diagonaal dicht tot een driehoek of halvemaan
en druk de deegranden stevig op elkaar.
Verhit een laagje olie in een wok en leg de briks
voorzichtig in de hete olie.
Frituur 10-15 minuten tot de briks goudbruin en gaar zijn.
Besprenkel de briks met citroensap.

Print This Post Print This Post
Category: Frituur, Lunch
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>