Algemene gegevens:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minutenNagerecht |
Voedingswaarde 1 portie:
Energie: 340 kcal
Eiwit: 14 gr.
Vet: 13 gr.
– waarvan verzadigd: 7 gr.
Koolhydraten: 41 gr. |
Ingrediënten:
4 eieren
150 gr bloem
2 eetlepels poedersuiker
1 eetlepel custard poeder
3 eetlepels vanille yoghurt
1 eetlepel citroenschil geraspt
375 ml melk
1 theelepel citroensap |
Materiaal:
– |
bron: Plus: Boodschappen boekje
nummer 11 | November 2012
– boodschappen.nl – |
TIP:
Lekker met warme kersensaus:
1 potje kersen zonder pit met sap verwarmd en licht gebonden
met aangelengd aardappelmeel of allesbinder. |
|
!! Not Rated Yet !!
Bereiding:
1.
Splits 4 eieren.
Meng 150 gram bloem, 2 eetlepels poedersuiker, 1 eetlepel
custard poeder en een snufje zout.
Meng de eierdooiers met 3 eetlepels vanille yoghurt, 1
theelepel geraspte citroenschil en 375 ml melk.
Giet dit mengsel in gedeelten bij de bloem en mix tot een
glad beslag.
Laat dit beslag afgedekt 15 minuten rusten.
Klop de eiwitten met 1 theelepel citroensap stijf en spatel
deze door het beslag.
Schep per pannenkoek 2-3 eetlepels beslag in hete boter
of olie en bak de pannenkoek 2 minuten per kant.
Post Views:
1,081
Print This Post