Algemene gegevens:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Hoofdgerecht |
Voedingswaarde 1 portie:
Energie: 460 kcal
Eiwit: 16 gr.
Vet: 16 gr.
– waarvan verzadigd: 3 gr.
Koolhydraten: 60 gr. |
Ingrediënten:
2 eetlepels olie
1 ui, gesnippers
3 teentjes knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
1 blikje tomatenblokjes
1 theelepel bouillonpoeder
300 gr fusilli
100 gr groene olijven
– zonder pit, in plakjes
1 blikje sardinefilet
– in stukjes
1 bos peterselie |
Materiaal:
– |
bron: Plus: Boodschappen boekje
nummer 11 | November 2012
– boodschappen.nl – |
|
!! Not Rated Yet !!
Bereiding:
1.
Verwarm de olie en fruit hierin de ui in circa 5 minuten zacht.
Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut mee.
Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en laat op
lage stand minimaal 10 minuten pruttelen.
Breng de saus eventueel op smaak met een beetje
bouillonpoeder of zout en peper.
Kook ondertussen de fusilli beetgaar in ruim kokend water.
Giet af en laat goed uitlekken.
Schep de olijvenplakjes en sardine door de tomatensaus
en schep dit door de fusilli.
Doe over in een grote schaal en strooi de peterselie erover.
Post Views:
1,096
Print This Post