Algemene gegevens:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Hoofdgerecht |
Voedingswaarde 1 portie:
Energie: 755 kcal
Eiwit: 19 gr.
Vet: 38 gr.
– waarvan verzadigd: 15 gr.
Koolhydraten: 82 gr. |
Ingrediënten:
150 gr bloem
3 eieren
250 ml melk
500 gr appels
2 eetlepels blanke rozijnen
Citroensap
200 ml zure soom
100 gr geschaafde amandelen
100 gr suiker
1/2 theelepel kaneelpoeder |
Materiaal:
– |
bron: Plus: Boodschappen boekje
nummer 11 | November 2012
– boodschappen.nl – |
|
!! Not Rated Yet !!
Bereiding:
1.
Meng 150 gram bloem, een snufje zout en 3 eieren.
Giet er 250 ml melk in gedeelten bij en klop tot een glad beslag.
Laat het afgedekt 20 minuten rusten.
Schil 500 gram appels, verdeel ze in plakjes, voeg 2 eetlepels
blanke rozijnen toen en besprenkel met citroensap.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak dunne pannenkoeken in een beetje boter of zonnenbloemolie.
Laat iets afkoelen.
Bestrijk ze met 200 ml zure room.
Strooi er 100 gram geschaafde amandelen gemengd met
100 gram suiker en 1.2 theelepel kaneelpoeder over.
Verdeel de appelpartjes en rozijnen erover.
Rol de pannenkoeken op en leg ze naast elkaar in een
ingevette ovenschaal.
Strijk er gesmolten boter over.
Bak ze 15 minuten in het midden van de oven.
Bestrooi met poedersuiker.
Post Views:
1,250
Print This Post