Algemene gegevens:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Hoofdgerecht |
Voedingswaarde 1 portie:
Energie: 530 kcal
Eiwit: 39 gr.
Vet: 37 gr.
– waarvan verzadigd: 14 gr.
Koolhydraten: 7 gr. |
Ingrediënten:
4 ribeyes ( ca 150 gr p.s )
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, plakjes
200 gr chorizo, plakjes
2 takjes rozemarijn
– of 1 theelepel gedroogd
400 ml gezeefde tomaten |
Materiaal:
Aluminiumfolie |
bron: Plus: Boodschappen boekje
nummer 11 | November 2012
– boodschappen.nl – |
TIP:
1.
Deze saus is ook lekker bij slavinken of saucijsjes
2.
Vervang Chorizo door salami of serranoham. |
|
!! Not Rated Yet !!
Bereiding:
1.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Bestrooi het vlees met zout en peper.
Verhit de olijfolie en bak hierin het vlees 3-4 minuten per kant.
Haal het vlees uit de pan en houd het onder aluminiumfolie
warm in de oven.
Bak in het bakvet de knoflook met de chorizo 2 minuten.
Voeg de olijven, rozemarijn en gezeefde tomaten toe
en stoof 5 minuten.
Serveer de rib eye met de tomaten-olijvensaus.
Lekker met rijst en sperziebonen of spruitjes.
Post Views:
1,152
Print This Post