Algemene gegevens:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Vooraf te bereidenBijgerecht |
Voedingswaarde 1 portie:
Energie: 590 kcal
Eiwit: 32 gr.
Vet: 46 gr.
Koolhydraten: 12 gr. |
Ingrediënten:
500 g gehakt
6 el paneermeel
1 ei, losgeklopt
2 el grove Zaanse mosterd
100 g oude kaas, geraspt
50 g boter |
Materiaal:
– |
bron: ah.nl |
TIP:
U kunt de gehaktballen 1 dag van tevoren bereiden.
Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.
Eet ze koud of verwarm ze in ca. 10 min. op laag vuur.
Keer regelmatig. |
|
!! Not Rated Yet !!
Bereiding:
1.
Doe het gehakt in een kom en voeg 2 el paneermeel, het ei,
de mosterd, de kaas en peper en zout naar smaak toe.
Kneed goed door.
Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm er
met vochtige handen gladde ballen van.
Rol deze door de rest van het paneermeel.
2.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de gehaktballen
op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin.
Laat de ballen op laag vuur in 20 min. gaar worden.
Keer regelmatig.
Lekker met aardappelen met maiskolfjes en sperziebonen.
Post Views:
2,007
Print This Post