Algemene gegevens:
Aantal flensjes: 8
Bereidingstijd: 25 minutenNagerecht |
Voedingswaarde 1 portie:
Energie: 185 kcal
Eiwit: 6 gr.
Vet: 9 gr.
– waarvan verzadigd: 5 gr.
Koolhydraten: 19 gr. |
Ingrediënten:
2 eieren
2 eetlepels suiker
125 gr bloem
2 theelepels cacaopoeder
400 ml melk
200 ml demi crème fraîche
– of griekse yoghurt
1/2 eetlepel kaneelpoeder
mespuntje gemalen kruidnagel
1 theelepel sinaasappelschil
– geraspt
1 klontje boter
specerijencrème |
Materiaal:
– |
bron: Plus: Boodschappen boekje
nummer 11 | November 2012
– boodschappen.nl – |
TIP:
Vervang kaneel en kruidnagel door koekkruiden. |
|
!! Not Rated Yet !!
Bereiding:
1.
Kluts 2 eieren en meng er al kloppend 2 eetlepels suiker,
125 gr bloem, 2 theelepels cacaopoeder en een snufje zout door.
Voeg in een straaltje al roerend 400 ml melk toe tot
een glad beslag.
Laat dit 15 minuten rusten.
Meng intussen door 200 ml demi crème fraîche of Griekse
yoghurt 1/2 theelepel kaneelpoeder, een mespuntje
gemalen kruidnagel en 1 theelepel geraspte sinaasappelschil.
2.
Bak 8 dunne flensjes in een beetje boter.
Vouw ze in vieren en serveer ze met specerijencrème.
Post Views:
1,085
Print This Post