Algemene gegevens:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minutenHoofdgerecht |
Voedingswaarde:
Energie: 625 kcal
Eiwit: 31 gr.
Vet: 18 gr.
Koolhydraten: 86 gr. |
Ingrediënten:
300 gr. witte rijst
2 eetlepel zonnebloemolie
300 gr. kipfilet
– in reepjes
1 zak paprikamix
– in reepjes
1/2 flesje woksaus sweet & sour
500 gr. sperziebonen
– schoongemaakt
3 eetlepel pinda’s gezouten
– grof gehakt |
Materiaal:
– |
bron: ah.nl |
TIP:
Voeg tegelijk met de woksaus 1 schaal verse mangoblokjes
toe voor een extra zoet accent.
Woksaus smaakt ook lekker door runderreepjes of garnalen. |
|
[Rating:4.5/5]
Bereiding:
1.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2.
Verhit de olie in een wok en roerbak de kip 3 min.
Voeg de paprika toe en roerbak 5 min. mee.
Voeg de woksaus toe en verwarm nog 1 min.
3.
Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar.
Verdeel de rijst over 4 borden.
Schep de kip en sperziebonen erbij.
Bestrooi met de pinda’s.
Post Views:
1,537
Print This Post