Algemene gegevens:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 15
Vegetarisch
Goed vooraf te bereidenBijgerecht |
Voedingswaarde:
Energie: 315 kcal
Eiwit: 7 gr.
Vet: 9 gr.
Koolhydraten: 51 gr. |
Ingrediënten:
1 kg aardappelen
– kruimig
600 gr. winterpeen
– in dunne plakken
2 uien
– in ringen
100 ml. halfvolle melk
1 eetlepel gedroogde dragon
4 eetlepel paneermeel
40 gr. boter |
Materiaal:
Ovenschaal 20×20
– ingevet
Puree stamper |
bron: ah.nl |
TIP:
U kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden.
Bewaar afgedekt in de koelkast.
Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 180 °C. |
|
[Rating:3.5/5]
Bereiding:
1.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de aardappelen.
Snijd ze in stukken.
Kook ze samen met de peen en ui in water met zout in 20 min. gaar.
Giet af.
Verwarm de melk in een steelpan, voeg samen met de dragon toe aan de aardappelen, peen en ui en stamp tot een grove puree.
Breng op smaak met peper en zout.
2.
Schep in de ingevette ovenschaal, bestrooi met paneermeel en verdeel de boter erover.
Bak in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
Lekker met kibbeling.
Post Views:
2,969
Print This Post
Deze heb ik vandaag gemaak, was lekker. En voor herhaling vatbaar.