Algemene gegevens:
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: – minuten
Wachttijd: – minuten
Hoofdgerecht |
Voedingswaarde 1 portie:
Energie: – kcal
Eiwit: – gr.
Vet: – gr.
– waarvan verzadigd: – gr.
Koolhydraten: – gr.
Vezels: – gr.
Natrium: – mg. |
Ingrediënten:
400gr patentbloem
3 eieren
6 eierdooiers
2 eetlepels olijfolie |
Materiaal:
Deegroller of pastamachine Plasticfolie. |
TIP:
– |
AirFryer:
–
Actifry:
–
Halogeen oven:
– |
Faliens aanpassingen:
– |
|
!! Not Rated Yet !! [Rating:0/5]
Bereiding:
Bloem boven grote mengkom zeven.
In midden van bloem kuil maken en hierin ei en eierdooiers doen.
Met vork bloem, ei en zout door elkaar roeren met olijfolie,
tot massa samenhang krijgt.
Deeg verder met handen in 10-15 min. tot soepel,
elastisch en glad geheel kneden.
Deeg in plasticfolie verpakken en in koelkast 30 min. laten rusten.
Deeg in porties verdelen en op met bloem bestoven werkblad zo
dun mogelijk uitrollen tot vellen van ca. 2 mm dik
(of deeg met pastamachine verwerken).
Pastavellen tot gebruik tussen vochtige theedoeken
bewaren (max. 1/2 dag in koelkast houdbaar).
Post Views:
913
Print This Post
[…] salie 2 braadworsten 250gr ricotta kaas 2 eieren – alleen het eigeel 500gr pastavellen – kijk HIER voor zelfmaak […]